Weave Project

Soho

JHD collaborated to deliver an immersive art installation in a Grade II listed building.The installation ran for 4 days as part of London Fashion Week 2019.

 

We undertook a detailed survey and appraisal of the existing structure, setting out design loading parameters that informed the configuration of the final artwork. 

It took an onsite team of 56 people, 3000m of rope, 11,000m2of blue netting and a 6 day build to form ‘The Tube’ that visitors climbed through.

 

Press: Anya Hindmarch

Architect: LYN Atelier


Glaziers Hall

London Bridge

This project involved the refurbishment of an under utilised existing brick arch basement adjacent to London Bridge and the River Thames and the replacement of double height window panels on the front retained facade.

 

As the existing building has historical value and is listed Jensen Hunt have worked closely with the preservation specialists to maintain the historic character and materials.

 

Architect: LYN Atelier


Cheapside House

St Pauls

Located in the City of London near St Paul’s Cathedral, this existing multi-use ten storey building provides retail accommodation at ground floor and offices above.

 

The refurbishment will maximise the net internal office space and floor to ceiling heights resulting in over 69,700 sq.ft.

 

Architect: Morrow+Lorraine


Orchard View

Hertfordshire

The residential scheme will boast an internal area of over 7,000 sq ft, have an indoor swimming pool and sophisticated architectural detailing.

 

By utilising 3D modelling we were able to plot the varying ground conditions and existing utility locations against the existing and proposed level changes to maximise the foundation design and reduce the cost.

  

Architect: Ström


The Penthouse

Battersea

A stunning duplex penthouse apartment built over two occupied flats and a commercial ground floor and basement unit.

 

Investigations were undertaken to establish existing load paths and existing victorian steelwork justified for the increased loads for the additional floor being added.

 

A light but complex steel steel frame was utilised to maximise the large open spaces.

 

Architect:BrobyDNA


Messaline Avenue

West London

A domestic project with a fantastic large ground floor extension. Utilising a steel box frame design the entire rear facade was supported with a seamless ceiling line.

 

A new skylight strip between the extension and main house helped to bring light into the centre of the extension, structurally this meant the extension had to maintain stability independently of the main house. 

 

Architect: A-Zero

Photographer: Adam Scott


Heath House

Highgate, London

A recently constructed residential property in Highgate, North London.

 

Lightweight timber panels were designed by Jensen Hunt and pre-fabricated off site and lifted into position by mobile crane. Project site time was limited to two days.

 

Due to the nature of pre-fabrication and installation the client experienced minimal disruption and could use almost the whole building during installation. 

 

Architect: Morrow+Lorraine


Mayfair Offices

Grosvenor Square

A new HQ for Candy Capital. A Grade II listed townhouse in Mayfair completely refurbished and a double height rear extension.

 

Jensen Hunt fully researched the existing building to mitigate risks during the construction, this helped to eliminate unforeseen issues.

 

The double storey extension to the rear was carefully designed to minimise potential risks related to the party wall.

 

Architect: Ed Yuen


SIP Panel House

Hertfordshire

This new build brings together great contemporary design to create a fantastic family home which was nominated for the Daily Telegraph's Homebuilding & Renovating Awards.

 

Jensen Hunt Design were appointed to oversee and design the structural elements of this eco home which achieved level 4 of the 'Code for Sustainable Homes'. The frame is formed from a SIPs (structural insulated panel) system which is both sustainable and quick form of construction.

 

Architect: RDA Architects


Kensington Penthouses

London

Two penthouse apartments completely refurbished and extended into the roof voids.

 

Utilising timber diaphragm floor design and considered modeling of the new timber roof frames we were able to minimise structural zones whilst maintaining acceptable levels of deflection throughout. This approach maximised living space for the client and created incredible apartments.

 

 

Architect: SHINTON*CHANG

 


Riverside House

Hampton

This river side property, a moments walk away from Hampton Court Palace was completely refurbished and extended.

 

Being so close to the River Thames the ground conditions meant that a mini piled foundation solution was most efficient which also negated risks associated with the party wall process.

 

The existing property was modelled in 3D to help co-ordinate the varying levels across the site and property. 

 

Architect: 3S Architects


Chelsea Townhouse

London

Located in a prominent Chelsea street this existing four storey townhouse was fully reconfigured and refurbished with a basement extension to create a luxury home.

 

Sensitive party wall issues were a prominent consideration for this project, Jensen Hunt took a central role to resolve and conclude the negotiations with a positive outcome for all. 

 

Architect: Interiors Plus

 


Kensington Mews House

London

A mews property with lots of potential. The loft space was maximised by lowering the loft plate but by modifying the structural tie of the joists to the roof meant that steel cranked frames were utilised.

 

The new steels were concealed within the floor and new roof structure to maximise living space, creating a neat architectural considered spaces. Various roof wells also meant a light and open living space.

 

Architect: LYN Atelier


Victorian Pump House

Nottingham

An Old Victorian Pump House, Grade II listed building, built in 1850 beautifully restored and extended for use as studio space for an architectural practise.

 

Many of the old timber beams supporting the floor and original pump wheels were rotten beyond repair and new flitch plate connections were designed to restore bearings allowing original timbers to be saved. 

 

Architect: Frankin Ellis